EPC

Energieprestatiecertificaat nodig, of een prijsofferte? 

Neem contact op met ons via onderstaande gegevens en wij helpen u zo snel mogelijk verder!

Deskundige: Kenny Van Den Broeck
Erkenningsnummer: EP18378
Diploma: Bachelor Vastgoed aan Odisee Aalst
Adres: A. De Cockstraat 22, 9470 Denderleeuw
Telefoon: 0471/92.17.78 - 053/66.60.47
Email: kenny_van_den_broeck@hotmail.com

De energiedeskundige controleert alle documenten die betrekking hebben op de bouw van de woning en de gebruikte bouwmaterialen. We vragen om alle documenten voor aanvang van de controle klaar te leggen. Een plaatsbezoek duurt gemiddeld 60 minuten. Na het plaatsbezoek gaan we meteen voor u aan de slag en wordt het EPC opgesteld met behulp van de daartoe bestemde software. U ontvangt een digitale versie van uw EPC via email die ondertekend is door de handelende deskundige. Bij verkoop is dit document bestemd voor de handelende notaris of het immokantoor indien u niet uit de hand verkoopt. 

Rijwoning: 185 EUR
Inclusief btw en inclusief verplaatsingskosten voor bezoek binnen straal van 10 km van Denderleeuw 
Halfopen woning: 200 EUR
 Inclusief btw en inclusief verplaatsingskosten voor bezoek binnen straal van 10 km van Denderleeuw
Vrijstaande woning: 225 EUR
 Inclusief btw en inclusief verplaatsingskosten voor bezoek binnen straal van 10 km van Denderleeuw
Appartement of studio: 140 EUR 
 Incl. btw en inclusief verplaatsingskosten voor bezoek binnen straal van 10 km van Denderleeuw
Gemeenschappelijke delen appartementsgebouw
Vraag hieronder uw offerte aan!  
Klein niet-residentieel gebouw
 

Vraag hieronder uw offerte aan!    

Wij zijn vooral actief binnen de regio's Denderleeuw, Aalst, Affligem, Asse, Geraadsbergen, Roosdaal, Ninove, Haaltert, Liedekerke, Ternat., Asse, Grimbergen, Opwijk, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Herne, Gooik & Galmaarden. Voor een plaatsbezoek buiten de straal van 15 kilometer van Denderleeuw wordt een kleine bijkomende verplaatsingskost aangerekend.



Wat is een EPC?

Het Energieprestatiecertifcaat (EPC) geeft de energetische kwaliteit van de woning weer aan de hand van een energiescore en een label. Kandidaat kopers of huurders kunnen daarmee de energie-efficiëntie van woningen/appartementen beoordelen en vergelijken. Die energiescore wordt berekend op basis van een aantal parameters:

  • de bruikbare vloeroppervlakte;
  • het beschermd volume;
  • oriëntatie van uw gebouw;
  • de gebruikte materialen;
  • de isolatiewaarden van de schildelen (dak, ramen en deuren, muren, vloeren, plafonds);
  • de installatie voor ruimteverwarming en sanitair warm water;
  • eventuele andere installaties zoals zonnepanelen, zonneboiler, koeling, ventilatie, verlichting.


Wanneer is een EPC-attest verplicht?

Ben je van plan om je woning (huis, appartement, studio, studentenkamers, klein-niet residentieel vastgoed) te verkopen of te verhuren? In dat geval moet je een Energieprestatiecertificaat kunnen voorleggen aan de kandidaat-koper of aan de kandidaat-huurder als de huurovereenkomst een langere duur kent dan twee maanden.

Het energieprestatiecertificaat is van toepassing op elke woning die uit een leefruimte, een toilet, een douche of bad en een keuken of kitchenette bestaat. Het energieprestatiecertificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. In geval van verkoop of verhuur van de woning kan het gedurende die periode overdragen worden.


Wanneer is een EPC-attest niet nodig?

Een EPC is niet nodig in de volgende gevallen.

  • Voor verhuur van een serviceflat met een dagprijs en zonder huurovereenkomst of verhuur van een noodwoning met een dagprijs en zonder huurovereenkomst.
  • Bij verkoop van een onbewoonbaar verklaarde wooneenheid.
  • Bij verkoop of verhuur van woonboten.
  • Bij verkoop van een deel van de eigendom (bijv. door één van de partners bij een echtscheiding).
  • Bij verhuur van een vakantiewoning met een huurovereenkomst voor minder dan 2 maanden.
    Een EPC is wél nodig bij een huurovereenkomst vanaf 2 maanden of als de vakantiewoning hoofdverblijfplaats is van de huurder.



Documentatie

De energiedeskundige controleert alle documenten die betrekking hebben op de bouw van de woning en de gebruikte bouwmaterialen. We vragen om alle documenten voor aanvang van de controle klaar te leggen. Documenten die na het plaatsbezoek nog worden toegezonden gelden niet meer mee. De energiedeskundige mag alleen duidelijk omschreven documenten aanvaarden. Zo moet op ieder document het volledige adres en/of het kadastraal nummer van de woning, een datum en de auteur worden vermeld. 

Volgende documenten kunnen gebruikt worden voor de opmaak van een EPC-verslag:

  • Vroeger afgeleverde geldige energieprestatiecertificaten; Hierbij moet erop worden gelet dat door aanpassingen aan de wooneenheid, de software of het inspectieprotocol geen foute gegevens overneemt.
  • Bestekken van de architect of de aannemer, als die deel uitmaken van een (algemeen) aannemingscontract en als er op grond van de visuele inspectie geen aanwijzingen zijn dat het bestek niet werd gevolgd.
  • Formulieren die zijn ondertekend door de aannemer in het kader van de federale belastingvermindering.
  • Originele facturen van aannemers.
  • Originele facturen van bouwmaterialen.
  • Plannen die zijn opgemaakt en ondertekend door een architect op schaal 1/50ste of groter.
  • Originele bouwaanvragen die zijn opgesteld en ondertekend door een architect.
  • Het postinterventiedossier dat is opgesteld en ondertekend door de veiligheidscoördinator.
  • Technische documentatie, informatie van websites en e-mails van fabrikanten met specifieke productinformatie als door vaststellingen of bewijsstukken aangetoond kan worden dat het product dat in de technische documentatie wordt beschreven wel degelijk in de woning is geplaatst. Ook informatie op het product zelf of op de verpakking valt hieronder.
  • Offertes (van een aannemer) indien door vaststellingen of bewijsstukken kan worden aangetoond dat het product dat in de offerte wordt beschreven wel degelijk in de woning werd geplaatst.
  • Foto's indien de samenstelling van het schildeel of de installatie te herkennen is (detailbeelden) en indien aangetoond kan worden dat het schildeel of de installatie in de woning is geplaatst. De algemene informatie (adres, auteur en datum) die voor alle andere documenten is vereist, is niet nodig voor de foto's.
  • Goedgekeurde subsidieaanvragen bij de Vlaamse overheid of de netbeheerder; De goedkeuring van de subsidieaanvraag moet kunnen worden aangetoond door de goedkeuringsbrief van de Vlaamse overheid of de netbeheerder of aan de hand van een rekeninguittreksel (met vermelding van de betaling van de subsidie). Alleen de documenten uit de aanstiplijst van het VEKA kunnen worden gebruikt.