Kikkers onder blad

Kikkers volledig vervaardigd uit massief brons [TH03312GA0233]

Hoogte: 38 cm
Breedte: 30 cm
Diepte: 25 cm 

Dit decoratiestuk is ongetwijfeld een meerwaarde voor uw interieur. Bovendien kunnen wij u meedelen dat onze bronzen materialen jaarlijks stijgen in waarde.

Creatie van een bronzen beeld

De creatie van een bronzen beeld begint zoals elk creatief proces met een goed idee. Vanuit dit idee worden de eerste schetsen voor een nieuw bronzen beeld gemaakt.

Nadat de schetsen aangepast en verbeterd zijn wordt er een 3D model geboetseerd in klei. Op deze manier krijgt het beeld voor het eerst een tastbare vorm. Om het gewenste eindresultaat te bekomen worden er nog aanpassingen en verbeteringen aangebracht. Wanneer het model in klei goed bevonden is, kan er overgegaan worden tot het maken van de gietvorm of 'mal'

De gietvorm is gemaakt van een soort silicone die alle details van het originele klei model omvat. Indien een beeld te groot is om in één keer te gieten, wat meestal het geval is, worden er verschillende kleinere gietvormen gemaakt. Wanneer we werken met de verloren was techniek wordt de mal ingestreken met warme was. Eens de laag was afgekoeld en gedroogd is volgt er een nieuwe laag was. Dit proces herhaalt zicht totdat de was de gewenste dikte van het uiteindelijke bronzen beeld heeft. Wanneer de gewenste dikte bereikt is wordt de siliconen mal verwijderd en worden de gietkanalen aangebracht. Het wassen beeld met gietkanalen wordt ondergedompeld in een bad met plaaster en te drogen gehangen. Wanneer de plaaster droog is kan het brons gegoten worden.

Het brons, een legering van voornamelijk koper met daarnaast tin en zink, wordt gesmolten bij een temperatuur van +/- 1200° C. Eens het metaal vloeibaar geworden is kan men het brons via de gietkanalen in de plaasteren mal gieten. De hete massa brons zal de was doen smelten en het brons zal de plaats van de was innemen. Wanneer het voldoende afgekoeld is kan het plaasteren omhulsel verwijderd worden en komt het gegoten bronzen beeldje tevoorschijn. De gietkanalen kunnen nu verwijderd worden en indien het bronzen afgietsel onderdeel is van een groter beeld moeten de verschillende stukken in elkaar gelast worden. Na het lassen dienen ook alle lasnaden zorgvuldig verwijderd te worden zodat men niet kan zien waar het beeld aan elkaar gezet is.

Het beeld moet tot slot nog zijn definitieve kleur krijgen. Van nature is brons geel of oranje kleurige, maar door een behandeling met chemicaliën krijgt het bronzen beeld zijn uiteindelijke kleur of patina, dit noemen we dan ook patineren. Meestal heeft een bronzen beeld een bruine, groen of zwarte patina, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om het beeld zijn unieke uitstraling mee te geven.

Zo ziet u dat er bij het gieten van een bronzen beeld heel wat komt kijken! En dat men over de nodige stielkennis en vakmanschap dient te beschikken om tot een uniek eindresultaat te komen.

293,00
Please select variants first